Броят на служителите на комбинат за пакетиране на месо в

...
Броят на служителите на комбинат за пакетиране на месо в
Коментари Харесай

Заразени българи в огнище на Covid-19 в германски месокомбинат

Броят на чиновниците на комбинат за пакетиране на месо в западния немски град Косфелд, дали позитивна проба за новия ковид, доближи 180, заяви през днешния ден представител на локалните управляващи, представен от ДПА. Повечето от засегнатите служащи са от Румъния и България. Те живеят във краткотрайни квартири покрай комбината.
По думите му всички 1200 работещи в предприятието се търсят, с цел да бъдат тествани. Вече са взети 900 проби.
Комбинатът, който се намира покрай границата с Нидерландия, беше затворен по разпореждане на здравния министър на федерална провинция Северен Рейн - Вестфалия поради огнището на вируса измежду служащите. Към вчерашния ден 13 от инфектираните са били приети в болница.
В четвъртък броят на случаите в предприятието беше 129.
В различен комбинат за месопакетиране в същата немска федерална провинция, в град Ор-Еркеншвик, притежаван от същата компания, също има огнище. 33 от общо 1250 служащи са дали позитивна проба.
Областните управляващи разпоредиха всички работeщи в кланици да бъдат тествани.
В северната провинция Шлезвиг-Холщайн здравните управляващи също подредиха всички работещи в кланици да бъдат тествани, откакто 109 индивида от бранша в град Бад Брамщет дадоха позитивна проба.
"Има още много какво да се желае, с цел да бъде понижен рискът за сигурността и здравето на личния състав в кланиците ", сподели Аня Пил, член на управителния съвет на синдиката ДГБ.
Германия, където има много доказани случаи на заразяване с ковид, само че относително дребен брой умряли, последователно стартира да разхлабва въведените в средата на март ограничавания за преодоляване на епидемията, отбелязва ДПА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР