Броят на случаите с маймунска шарка във Великобритания нарасна на

...
Броят на случаите с маймунска шарка във Великобритания нарасна на
Коментари Харесай

Расте броят на заразените с маймунска шарка във Великобритания

Броят на случаите с маймунска шарка във Англия набъбна на 71. 

Британските здравни управляващи оповестиха, че с новозаразените 14 души в Англия общо броят на случаите за страната е достигнал 71.

В момента се търсят всички, които са били в непосредствен контакт със инфектираните, с цел да се самоизолират за 21 дни.
Ще им бъде препоръчана ваксина за едра шарка против по-нататъшното насърчаване на признаците. Доктор Дейвид Филипс, съветник по полово здраве в Южен Лондон, съобщи, че профилираните клиники  не престават да са отворени, въпреки и някои от личния състав да се самоизолират, а поръчките за прегледи се вършат единствено по телефона, с цел да се понижи риска от разпространяване на маймунската шарка. 

Той добави, че някои пациенти са недоволни, само че ги прикани да проявят самообладание. Филипс сподели, че в неговата клиника са следени доста дребен брой заразявания с маймунска шарка.

От Агенцията за здравна сигурност оповестиха, че огромен % от инфектираните 71 души са хомосексуалисти или бисексуални, тъй че към тези групи е насочен специфичен апел да бъдат по-бдителни за признаци.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР