Броят на симптоматичните случаи на заразяване с коронавирус в Китай

...
Броят на симптоматичните случаи на заразяване с коронавирус в Китай
Коментари Харесай

Локдаун: Случаите на COVID-19 в Китай се увеличават

Броят на симптоматичните случаи на заразяване с ковид в Китай нараства за четвърти следващ ден, съобщи Ройтерс. Град Сиан, в който 13 милиона души бяха сложени под карантина, заяви през днешния ден за 175 нови симптоматични случая на заразяване. Ден по-рано случаите бяха 155, а преди този момент - 150.

Сиан е столицата на китайската провинция Шанси, заяви във вторник Държавният здравен комитет на Китайската национална република.

Разпространението на болестта в град Сиан към момента не е овладяно, макар строгите ограничаващи ограничения. Всички вътрешни полети от Сиан са анулирани, а придвижването на влакове и междуградски транспортни средства е лимитирано.

Забранени са всевъзможни обществени прояви, неразрешено е на жителите да напущат домовете си, с изключение на в незабавни случаи.

Само един човек от фамилията има право да върви до магазина за хранителни артикули и артикули от първа нужда един път на всеки два дни.

26 чиновници в Сиан са били осъдени за лоша превенция и слаб надзор на COVID-19.

В отчетите не се казва кой вариант на вируса е бил разпознат в Сиан. До момента е известно, че в страната са открити седем случая на заразяване с варианта омикрон, който се популяризира интензивно по света. Четири случая са доказани в град Гуанджоу (провинция Гуандун), два в град Чанша (провинция Хунан) и един в град Тиендзин на централното държавно управление.

Китайските управляващи са загрижени за разпространяването на инфекцията в страната по отношение на идните Зимни олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат от 4 до 20 февруари 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР