Има щети върху автомобили и изпочупени прозорци, наводнени са детска

...
Има щети върху автомобили и изпочупени прозорци, наводнени са детска
Коментари Харесай

Силна буря с градушка удари източните квартали на София

Има вреди върху коли и изпочупени прозорци, наводнени са детска градина и партерен етаж на мол
Гръмотевична буря със мощен вятър и градушка връхлетя източните квартали на София, оповестяват потребите в обществените мрежи. 



По оповестените фрагменти във Фейсбук излиза наяве, че ледените парчета са с величина на дребен орех. Най-силно вали в " Младост ", " Дружба " и " Студентски град ", споделят в мнения потребителите. 



Снимка демонстрира събрали се коли под мост в " Дружба ", с цел да се скрият от градушката.
 Снимка: Facebook/Забелязано в София ®/Светослав Гергов
 

Има информация за вреди по голям брой коли и прозорци в " Студентски град ", а множеството улици там са наводнени.

Природната буря последователно се реалокира и към останалата част на столицата. За тъмни облаци и дъжд оповестяват от централните региони и към НДК, Южния парк, както и към южните квартали.



Екипите на Столична община са на терен. Те обикалят по сериозни точки като подлези, ревизират за паднали дървета, наводнени приземни етажи и запушени шахти, предава bTV.

От Столична община са съобщили пред малкия екран, че са постъпили два сигнала. Единият е за наводнена детска градина, а другият за партерен етаж на столичен мол.

Малко по-рано градушка е паднала и в други селища в Софийска област, Троян, Кюстендилско, както и на Белмекен.

" Не е сняг! Обилна градушка на Белмекен ", гласи описанието към фотографията, оповестена на страницата на Meteo Bulgaria.



По-рано от НИМХ издадоха предупреждение от първа степен - жълт код, за обилни по количества превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици в Западна България.

Количествата на преваляванията ще са сред 20 и 35 литра на квадратен метър, а в обособени, основно планински региони, до 45-50 литра на квадратен метър, отбелязаха от Института.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР