Броят на работните места в руската икономика до края на

...
Броят на работните места в руската икономика до края на
Коментари Харесай

Руската икономика може да загуби 2 млн. работни места до края на годината

Броят на работните места в съветската стопанска система до края на 2022 година може да намалее с 2 милиона, написа " Комерсант ", базирайки се на прогнозата на Центъра за стратегически разработки (ЦСР).

ЦСР показва, че намаляването на броя на работните места ще бъде основно в тези браншове, които зависят от вносните съставни елементи. Става въпрос за автомобилната индустрия, битовата техника, металургията, торовете, строителството, стоките за забавление, микроелектрониката и други браншове.

Анализаторите са пресметнали, че в дълготрайна вероятност съветската претовареност може да чака структурно трансформиране. С намаляването на броя на работните места в някои области, ще се появи потребност от други. Все още обаче не е известно доколко " мигриращите " чиновници ще би трябвало да актуализират професионалните си умения.

Експертите означават, че даже при преструктуриране на съветския пазар на труда ситуацията на задграничната работна мощ няма да се промени. Като се вземат поради съмненията в курса на рублата, заплатите на мигрантите в Русия са по-високи от междинните...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР