Броят на пожарите в Амазонската джунгла продължава да расте, въпреки

...
Броят на пожарите в Амазонската джунгла продължава да расте, въпреки
Коментари Харесай

Увеличават се пожарите в Амазония

Броят на пожарите в Амазонската джунгла продължава да пораства, макар че бразилското правителство въведе възбрана за палене на огън за почистване за земеделска земя. В първите 48 часа след въвеждането на възбраната данни от спътника на Националния институт за галактически проучвания демонстрираха 3859 нови огнища, от които 2000 са съсредоточени в региона на дъждовните гори.

За интервала от януари до края на август 51,9 % от 88 816 пожара в Бразилия са точно в Амазонската джунгла. Според специалисти броят на огнищата е трагично висок и се дължи най-много на изсичането на горите от фермерите. 

Анализатори настояват, че възбраната за палене на огън за почистване на земеделска земя е много позакъснял ход и е по-скоро политически, а не на практика жест. Изсичането на горите се е засилило тази година, защото пълномощията на организациите, натоварени със задачата да наблюдават за противозаконния дърводобив, бяха съществено орязани от президента Жаир Болсонаро. Междувременно той разгласи, че ще спре да употребява френски писалки от известна марка след рецензиите от президента на Франция Еманюел Макрон за горските пожари в Амазонската джунгла.

Крайнодесният водач неведнъж е бил сниман да подписва публични документи с евтините френски писалки като знак на скромния му метод на живот като държавен глава в сравнение с този на предшествениците му. Болсонаро разгласи, че вместо френските писалки към този момент ще употребява такива локално произвеждане.

 

БУМЕРАНГ

От френската компания уточниха, че химикалките, които се продават в Бразилия, са създадени във фабрика в бразилския град Манаус в Амазония. Групата има към 1000 чиновници в латиноамериканската страна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР