Броят на починалите с от последното денонощие е повече от

...
Броят на починалите с от последното денонощие е повече от
Коментари Харесай

Доц. Кунчев сериозно притеснен от рекордната смъртност


Броят на умрелите с от последното денонощие е повече от стряскащ. Това разяснява тази заран пред Нова тв основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. Припомняме, че 16 са смъртните случаи за последните 24 часа. Хората в болница към този момент са 825, а тези, настанени в интензивни структури са близо 50. Бройките са рекордни от началото на епидемията.

Кунчев не скри, че лечебните заведения към този момент се задъхват, там където, случаите са доста, ще срещнем съществени усложнения, предизвести той.

Ако продължим със същия ритъм, ще има компликации с обезпечаването на здравна помощ за всички нуждаещи се, сподели още основният държавен здравен контрольор.

Все още България е на последно място по заболеваемост на Балканите, след нас е само Гърция.

На четвърто сме в Европейския съюз. Но заболеваемостта пораства на всички места, доста пораства, подерта Кунчев. Рязко скачат случаите в Румъния и Испания. Южна Германия и Франция стартират да подвигат внезапно стойностите. Очевидно с изключение на държанието на обществото, което е основно, има и известни промени в характерностите на вируса. Статистиката към този момент го удостовери, безапелационен беше той.

Кунчев предизвести, че заразяването в този момент става по-лесно. Необходими са по-малък контакт и време. Достатъчно е да поговорите с позитивен в границите на час-два в затворено пространство, без маски, и вирусът може да бъде предаден, добави той.

Правим всичко допустимо да овладеем обстановката, само че хората, в случай че си мислят, че е липсващ този вирус, то ще стигнем до обстановката в Италия и в Испания, предизвести още доцент Кунчев.

Той разяснява и обстановката в заведенията за възрастни. Не може да се приказва, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места аз персонално разпоредих непрекъснат надзор и сканирания на домуващи и личен състав, акцентира доцент Кунчев.

Според него е било неизбежно вирусът да влезе в старческите домове. Тествали сме 20 000 души и досега бе превъзходен резултата. Лекарят, който е дал позитивна проба и преглежда хората от вкъщи във Варна, работи главно на летището. Много мъчно е да кажем кой на кого е предал болестта. Здравните управляващи не срещнаха подпомагане от страна на притежателя на дома. Имаше закани към здравните инспекторки и се наложи да се намеси полицията и прокуратурата, описа Кунчев.

Той предвижда, че скоро сходен фокус на случаите ще има и в Добрич. Хората одобриха, че няма проблем и си вършат каквото желаят, сподели той.

Според доцент Кунчев противогрипните ваксини за България ще са същият брой както и през предходната година - към 150 000. Това може да докара до недостиг, в случай че повече хора решат да се имунизират.

Много постоянно ме питате за образователната година, само че извинявайте, има месец и половина дотогава и не знаем какво ще стане, обърна се към водещите в студиото доцент Кунчев.

Под 18 годишна възраст коронавирустът не протича съществено. Докато някой сътрудници обикалят и изясняват по какъв начин това е леко грипче, а вирусът взима 16 жертви, това обърква хората и ще довежда до увеличение на случаите. Не са проблем лимитирането на кревати или лечебни заведения, а на доктори. Няма от кое място да ги вземем с цел да командироваме доктори, изясни той.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР