Броят на новите заразявания с COVID-19 в Африка забележимо е

...
Броят на новите заразявания с COVID-19 в Африка забележимо е
Коментари Харесай

Африка отбелязва 9% намаление на новите случаи на COVID-19 за последния месец

Броят на новите заразявания с COVID-19 в Африка видимо е намалял, съобщи през днешния ден Африканският център за надзор и предварителна защита на болесттите.

" Има 9-процентово понижаване на новите случаи на континента през последните четири седмици ", сподели шефът на центъра Джон Нкенгасонг, като добави, че смъртността е спаднала със приблизително 16 %.

По думите му в Република Южна Африка, най-тежко засегнатата от пандемията африканска страна, в което са 38 % от всички регистрирани случаи на континента, смъртността е намаляла с близо 25 %.
Според Световната здравна организация (СЗО) обаче в някои африкански страни има нарастване на заразяванията с COVID-19, в това число Бенин, Того, Камерун и Етиопия.

По данни на центъра за надзор и предварителна защита на болесттите Африка до момента е записала съвсем 4 милиона заразявания и към 107 000 смъртни случая от COVID-19.

В 22 африкански страни се разпростират имунизационни акции, спонсорирани от филантропичния механизъм КОВАКС, сподели Нкенгасонг.

Същевременно Европейският съюз оказва помощ за създаване на инфраструктурата за започване на акция в околните дни, чиято цел е да бъдат ваксинирани 60 % от хората в Африка до 2022 година, с цел да се реализира групов имунитет.

Нкенгасонг съобщи, че чака Африка скоро да създаде потенциал за произвеждане на свои ваксини против COVID-19, да вземем за пример посредством Института " Пастьор " в Сенегал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР