Броят на новите случаи на COVID-19 в Словения нараства вече

...
Броят на новите случаи на COVID-19 в Словения нараства вече
Коментари Харесай

В Словения започва шеста вълна на пандемията от коронавирус

Броят на новите случаи на COVID-19 в Словения нараства към този момент трета поредна седмица и основният експерт на страната по инфекциозни заболявания Бояна Беович съобщи, че към този момент може да се приказва за  шеста вълна на пандемията, заради което е нужна нерешителност, заяви Хина. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31058
Шестата вълна на пандемията е в ход и явно е провокирана от разновидността на Омикрон  ВА2, който е още по-заразен от  ВА1 и заради това е належащо да се носят маски в затворени пространства, съобщи Беович по словенската телевизия.

Епидемиолозите и държавното управление към момента не обмислят да върнат още веднъж всички предходни рестрикции, защото броят на приетите в болница пациенти е релативно невисок, оповестяват словенските медии. 

Правителството заяви през днешния ден за нови 1076 случая на COVID-19, регистрирани през последните 24 часа, със 169 повече от преди една седмица.

Според министерството на опазването на здравето 135 души са приети в болница, като 46 са в интензивни отделения, а 7 души са умряли.

В момента в страната дейните случаи на COVID-19 са 33 281, което е с 7 371 повече  от преди една седмица, заяви Националният институт за публично здраве. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР