Броят на нападенията в Германия, насочени срещу бежанци, и местата,

...
Броят на нападенията в Германия, насочени срещу бежанци, и местата,
Коментари Харесай

Германската полиция отчита ръст на насилието срещу мигранти

Броят на нападенията в Германия, ориентирани против бежанци, и местата, където те са настанени, се е нараснал доста, като за първите девет месеца от годината са осъществени повече офанзиви, в сравнение с за цялата 2022 година, съобщи ДПА.

Общо 1515 набези са регистрирани до септември 2023 година, спрямо 1371 набези за цялата 2022 година, оповестява Българска телеграфна агенция.

Данните са оповестени по искане на крайнолявата партия " Левите ", а след това са предоставени на ДПА. Според статистиката през третото тримесечие на тази година са регистрирани 30 случая, при които места за настаняване на бежанци и мигранти са били цел или място на политически стимулирани набези. При три от случаите става дума и за принуждение.

Полицията приписва огромна част от офанзивите против убежища, 23 от тях, на немското дясно придвижване. Полицията също по този начин счита, че 375 от 417-те политически стимулирани закононарушения, регистрирани през този интервал отвън места за настаняване и ориентирани против лица, търсещи леговище, или бежанци, са били стимулирани от десницата.

Около 19 от закононарушенията се приписват на идеологии, привнесени от чужбина, а при две причинителите са били с леви убеждения, като в общо 55 случая е имало и принуждение. При някои офанзивите не е известно какви претекстове са имали нападателите.

" Всеки ден бежанци в Германия биват атакувани, унижавани или унизени ", сподели Клара Бюнгер от " Левите ". Тя съобщи, че федералното и провинциалните държавни управления в Германия незабавно би трябвало да приготвят и приложат подобаващи способи за отбрана. Бюнгер счита, че дебатът по въпроса за убежищата е една от аргументите за растежа на нападенията. Според нея това " основава поле за расистка готовност на улицата, както и за актове на принуждение против бежанци ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР