Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 ще

...
Броят на леглата за лечение на пациенти с COVID-19 ще
Коментари Харесай

Увеличават с 10% леглата за ковид-болни в София

Броят на леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 ще бъде повишен с към 10% през тази седмица. Това заяви в профила си във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова след съвещанието на общинския щаб.

" От разкритите досега 1878 кревати са заети 63% от местата за неусложнени пациенти и 71% от леглата за хора, които са на интензивно лекуване. Увеличението на леглата ще стане на база опциите на лечебните заведения за обезпечаване на медицински личен състав “, изясни тя и добави, че шефовете на всички общински лечебни заведения са заявили подготвеност да усилят броя на леглата.
След среща сред Фандъкова и Сербезова: Без нови ограничения към този момент
Столичният кмет Йорданка Фандъкова разгласи, че е разпореден засилен надзор на спазването на ограничаващите ограничения. Тя сподели, че заетите и...
Прочети повече
Фандъкова прибавя, че от предходната седмица продължава растеж с към 30% на седмина база, като заболеваемостта в столицата на 100 000 души е 1756.

" Училищата и детските градини в София остават отворени, като единствено обособени учебни заведения и детски заведения са затворени поради по-голям растеж на болни и карантинирани възпитаници и личен състав. С решение на щаба се ускорява работата на контролните екипи от общински чиновници и полицията за носене на маски в градския превоз. Над 4000 са направените инспекции от началото на януари от екипи на Столичния инспекторат, спешната дирекция и общинска полиция ", написа още кметът на София.

Процентът имунизирани жители на територията на Столичната община е 43%, като над 534 000 души са със приключена имунизация.
Кметът на София: Детските градини няма да се затварят, единствено 2% са карантинирани
" Кметът по закон има опция да забрани митинги в пандемична конюнктура, само че считам, че всеки би трябвало да има опция да изрази сво...
Прочети повече
Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР