Броят на кандидатстващите за саниране на жилища по Националния план

...
Броят на кандидатстващите за саниране на жилища по Националния план
Коментари Харесай

Неприятна новина за някои собственици на апартаменти

Броят на кандидатстващите за саниране на жилища по Националния проект за възобновяване и резистентност да се усилят доста след 10 май и общата стойност на подадените планови препоръчани да надвиши неведнъж наличния финансов запас планува Министерство на районното развиване и благоустройството. Това декларира районният министър Иван Шишков в отговор на депутатски въпрос.

Той прецизира, че в процеса на приемане и разискване на Насоките за кандидатстване дирекция " Жилищна политика “ е провела няколко работни срещи, проведени от Национално съдружие на общините, с общинската администрация и това е посочило, че ползата за кандидатстване по програмата е извънредно висок.

Към момента записаните оферти за вложения за Етап 1 на програмата са общо 53, респективно 53 сдружения на етажната благосъстоятелност. Общата планирана стойност на тези планове надвишава 71 млн. лв. с Данък добавена стойност, прецизира министърът, представен от Pariteni.bg.

Проектните оферти са подадени от 7 общини, защото подобен е редът – общините са водещи сътрудници по програмата за саниране.

Шишков прецизира, че вследствие на договаряния с Европейска комисия, определеният краен период за подаване на планови предложения  по Етап 1 на подмярка " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищни здания “ е продължен от 31 март до 31 май тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР