Броят на жертвите на наводненията в Западна Европа се увеличи

...
Броят на жертвите на наводненията в Западна Европа се увеличи
Коментари Харесай

Нарастват жертвите на наводненията в Германия, Меркел отива в най-пострадалата област

Броят на жертвите на наводненията в Западна Европа се усили до близо 200 души., като броят им непрестанно се усилва, оповестяват от полицията. 

Само в един регион на Арвайлер (федерална провинция Рейнланд-Пфалц) броят на жертвите на се е нараснал до 110. " Има опасения, че ще има още смъртни случаи ", споделят от полицията. В същото време правоохранителните органи подчертаха, че са известни общо 670 потърпевши. Възможно е и този брой да се усили.
 Потоп в Европа: Хиляди изчезнали в Германия, жертви и в Белгия Потоп в Европа: Хиляди изчезнали в Германия, жертви и в Белгия
Броят на жертвите от пагубните наводнения в западната част на Германия се е нараснал до минимум 80, оповестява вестник BILD, позо...

В Северен Рейн-Вестфалия са починали минимум 45 души. Най-малко един човек е станал жертва на бедствието в провинция Берхтесгаденер-Ланд (федерална провинция Бавария). Днес канцлерът Ангела Меркел ще посети потърпевшите региони.

Премиерът на провинция Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет провокира рецензии, откакто беше уловен от телевизионни камери да се смее и майтапи на фона на бедствието, до момента в който президентът Франк-Валтер Щайнмайер даваше изказване. Лашет е любимецът за правоприемник на поста федерален канцлер на изборите през септември.

В Белгия броят на жертвите набъбна до 27. В 120 общини в Белгия към момента има усложнения при реализирането на връзка с хора, блокирани по домовете си, съобщи Reuters.

Нидерландия събра за един ден над 1,5 милиона евро за жертвите на наводненията в Лимбург. Повече от 33 000 души направиха дарения по сметка, отворена от Националния фонд за бедствия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР