Броят на жертвите на израелската армия в Газа достигна 121

...
Броят на жертвите на израелската армия в Газа достигна 121
Коментари Харесай

Хамас превръща улиците на Газа в смъртоносен лабиринт за израелските военни

Броят на жертвите на израелската войска в Газа доближи 121 души от началото на наземната акция на 27 октомври. Загиналите бойци са съвсем два пъти повече, в сравнение с по време на сухопътна атака през 2014 година Това заяви израелската войска в неделя, представена от " Ройтерс ".

Високият брой починали е отражение на това какъв брой надалеч е навлязла войната в анклава, както и на ефикасното потребление на партизанската тактичност и разширения боеприпас от " Хамас ".

Израелски военни специалисти, израелски пълководец и източник от " Хамас " описаха по какъв начин палестинската формация е употребила огромен ресурс от оръжия, познанията си за терена и голяма мрежа от тунели, с цел да трансформира улиците на Газа в гибелен лабиринт.

На тяхно разположение те имат оръжия, вариращи от дронове, оборудвани с гранати, до противотанкови оръжия с мощни двойни заряди.
 Израелската войска в Газа внимава, само че не се отклонява от задачата
Израелската войска в Газа внимава, само че не се отклонява от задачата

Не е ясно по какъв начин тримата заложници, убити от другарски огън, са се озовали в региона на боевете

При спора през 2014 година броят на починалите военни бе 66 души. Тогава обаче Израел предприе по-ограничено триседмично наземно навлизане, а задачата не беше да се отстрани " Хамас ".

" Няма сравняване на обсега на тази война с 2014 година, когато нашите сили главно действаха на не повече от километър в Газа ", изясни Яков Амидрор, пенсиониран израелски генерал-майор и някогашен консултант по националната сигурност, който в този момент работи в Еврейския институт за Национална сигурност на Америка (JINSA).

По думите му армията " към момента не е намерила положително решение за тунелите ".
 Израел ликвидирал по простъпка трима заложници в Газа
Израел ликвидирал по простъпка трима заложници в Газа

Инцидентът се проверява от армията

От началото на войната на 7 октомври близо 19 000 души са били убити в Газа, което провокира интернационалните претенции за преустановяване на огъня и даже апели от страна на правилния съдружник на Израел Съединените щати за и по-точни удари.

Премиерът Бенямин Нетаняху прикани в четвъртък Израел да води война Израелски чиновници споделиха, че може да отнеме месеци, преди да бъде приключен.

" Знаем, че евентуално ще би трябвало да платим спомагателна цена, с цел да приключим задачата ", съобщи Офир Фалк пред " Ройтерс ", външнополитически консултант на Нетаняху.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР