Броят на хората без работа поради дългосрочно заболяване достига нов рекорд

...
Около 2,5 милиона души вече са били напуснали поради болест
Коментари Харесай

Около 2,5 милиона души вече са били напуснали поради болест преди тримесечието.

Стигна се до 7,6 милиона души чакащи да започнат рутинно болнично лечение в края на юни, най-високият брой от началото на записите през август 2007 г.

Прочетете повече
„Отписани“ – обадете се за повече помощ, за да получите милиони дългосрочни болни отново на работа
Един на всеки пет възрастни в Англия ще живее с тежки заболявания до 2040 г., казват изследователите

Тези хора се класифицират като икономически неактивни, а не като безработни, защото не са нито в работят, нито търсят работа.

Въпреки че броят е още един рекордно висок, общият процент на икономическа неактивност е спаднал до 20,9% от населението в трудоспособна възраст, каза ONS. Той е намалял от 21% спрямо предходните три месеца, но все още е нагоре с 0,7 процентни пункта от преди пандемията на COVID.

Данните за заплатите показват, че стандартът на живот вече не се подобрява побойът, който някога са били - но не всичко е добра новина

Рекордите в броя на дългосрочно болните хора бяха достигнати през , , и януари тази година.

Намалението икономическата неактивност през последния тримесечен период се дължи на тези на възраст между 50 и 64 години, които търсят работа, и спад в броя на хората, които се грижат за семейството или дома.

Данните на ONS показват годишен ръст на редовното заплащане, с изключение на бонусите , е 7,8% през трите месеца до края на юни.

Голям брой хора са преминали от икономическа неактивност към безработица, каза ONS. Имаше нетен поток от 200 000 души от икономическа неактивност към безработица, докато 103 000 души преминаха от заетост към икономическа неактивност.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР