Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс

...
Бронзовите медалисти от миналата година Медисън Чок и Евън Бейтс
Коментари Харесай

Американци поведоха при танцовите двойки на световното първенство по фигурно пързаляне

Бронзовите медалисти от предходната година Медисън Чок и Евън Бейтс (САЩ) поведоха във краткотрайното класиране след късия танц при танцовите двойки на Световното състезание по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония).

Американците получиха за осъществяването си 91.94 точки и имат задатък от 3.73 пред европейските първенци от 2023-а Шарлен Гиняр и Марко Фабри (Италия), които бяха оценени с 88.21.

Чок и Бейтс, които вземат участие за десети път на шампионат на планетата, завоюваха купата на Съединени американски щати през януари и златото на " Четирите континента " предишния месец. Те са трикратни медалисти на международни шампионати.

Третата позиция заемат бронзовите медалисти от шампионата на планетата през 2021 година и първенци от финала на Гран При сериите Пайпър Джил и Пол Поарие от Канада с 87.34 точки. За тях това е първо съревнование от повече от три месеца, откакто Джил претърпя интервенция от апендицит в средата на сезона.

Японските почитатели приветстваха най-вече Кана Мурамото Кана и нейния сътрудник Дайсуке Такахаши, който е бронзов медалист от Игрите във Ванкувър 2010 и международен шампионка за 2010-а при мъжете. Такахаши се завърна вкъщи за десетото си Световно състезание и второ при танцовите двойки. Двамата са на 11-а позиция със 72.92 точки.

Световното състезание продължава през днешния ден с волната стратегия при дамите с присъединяване на българката Александра Фейгин, която е с първи стартов номер от 24-е финалистки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР