Броени минути след старта на дебатите по второто четене на

...
Броени минути след старта на дебатите по второто четене на
Коментари Харесай

Нинова за бюджета: Няма значение какво се договаря в комисия, решава се в стаичка после

Броени минути след старта на дебатите по второто четене на бюджета на НЗОК водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова застана на трибуната, с цел да попита депутатите знаят ли какво тъкмо гласоподават. И да предизвести, че още веднъж ще стане каша, защото така наречен " дребни бюджети " са свързани с огромния, а там към момента няма изясненост по приходната част.
" Банките бяха цялостни, до момента в който се разпределяха порциите на властта, имаше страсти и интензивност, в този момент като гледаме най-сериозния закон, те към този момент са празни. Правете си заключения кой мисли за народа, кой за порциите на властта ", стартира тя изказването си.
  " Малките бюджети зависят от огромния. В този на НЗОК е очакван трансфер от националния бюджет към този на НЗОК от 2,561 милиарда Трябва сигурност на огромния, с цел да обсъждаме дребните. Сигурни ли сте, че имаме непоклатимост по огромния след вчерашната бюджетна комисия, завършила през нощта? ", съобщи Нинова. И стартира да цитира изказвания на финансовия министър Асен Василев, че " всеки може да го кара през пръсти, стига да се обади на парламентарна група ". Министърът на финансите сподели, че каквото е станало, е лобизъм. Отрича се от личния си бюджет и споделя, че не го признава за бюджет. В обстановка сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Няма такова нещо в историята на българския парламентаризъм ", ядоса се Нинова.
Тя разгласи, че преди малко водачи се събрали в някоя от стаичките на Народното събрание. " Борисов и Христо Иванов афишират: разбрахме се, ще има бюджет, ще приемем каквото предлага Асен Василев ", сподели тя. Според нея това е пореден образец за заличаване на институцията на бюджетната комисия. Няма комисии, пленарна зала, седнали трима и се разбрали, гневна бе соцлидерката.
Нинова акцентира, че приходната част в бюджета е най-важната, а в отрасловата комисия се скарали ГЕРБ и ПП-ДБ - не е ясно ще дойдат ли парите от държавните сдружения, тъй като Делян Добрев съди Василев, не е ясно какво става с концесията в Росенец.
" Играете си със орисите на хората. Разпределяте си постовете, а бюджета, ориста на всеки от бебе до пенсионер ви е все едно какво ще се случи. Асен Василев в бил онлайн на тази среща. Бюджет онлайн за първи път ще се приема, подобен миш-маш ще е, че ще е за сметка на всеки ", приключи обвиняванията си председателката на Българска социалистическа партия.
В отговор Венеция Ангова от Политическа партия акцентира, че всички оферти са входирани сред 1 и 2 четене и са дискутирани в 10-часово съвещание на комисията. " Мерките за събираемостта не бяха подкрепени и по тази причина министър Василев сподели, че бюджетът мъчно ще проработи ", съобщи тя. Според нея Българска социалистическа партия търси по-висок недостиг, с цел да не продължи интеграцията към еврозната. Ще реализираме съгласие да осъществяваме в огромна част ограниченията за събираемост и бюджета да се случи, оптимист бе тя. 
" 7 година вършим различни бюджети на ГЕРБ, та на вас ли няма да ви предадем уроци що е бюджет ", реагира Нинова на офанзивата от Настимир Ананиев от Политическа партия, че сама не знае какво се гласоподава щом приказва за огромния бюджет.
" ПП-ДБ би трябвало да ви стане ясно - няма никакво значение какво сте се разбрали в комисия, тъй като в стаичката те са се разбрали друго. Съжалявам, че сте в роля на използвани натискачи на копчета. Наистина скърбя, млади сте, имахте възторг и предпочитание за смяна, всичко това изчезна ", приключи Нинова, обръщайки се към Ангова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР