Броени дни след провелия се в Оряхово панаир, кметът на

...
Броени дни след провелия се в Оряхово панаир, кметът на
Коментари Харесай

Росен Добрев: Взех трудно решение да отменя всички традиционни събори в Оряхово

Броени дни след провелия се в Оряхово панаир, кметът на общината Росен Добрев взе решение да анулира всички обичайни събори в селата.
Ето какво написа градоначалникът в обществената мрежа фейсбук:

„ След многочислени мнения и запитвания, желая да отговоря на значим въпрос.
Взех сложното решение да отменим всички обичайни събори на територията на цялата община! Причината за това е една и тя е в целия свят. Пандемията не е отминала и лекарство против вируса още няма!
Нямам право да посрамвам на риск всички, най-много възрастни хора, които са главните участници и фенове на тези идни събития. Отделно от това навлизаме в есента, когато с изключение на COVID-19 има и обичаен сезонен грип като добавка в ситуацията.
Панаирните дни в Оряхово бяха проведени два месеца по-рано, когато ситуацията беше релативно по-обнадеждаваща, а и времето на провеждането им през месец август е релативно по-безопасно от октомври да вземем за пример, когато стартират мъглите и влагата. Целият свят стяга ограниченията от няколко седмици насам. Ситуацията се трансформира с дни!
Не желая да се чудя какво да върша, в случай че на следващия ден ми кажат, че има група от инфектирани възрастни, които са най-уязвими!
Здравето на хората е на първо място!
Вкъщи никой на никого не пречи да стоплите сърцата си в приятна фамилна конюнктура с близки, родственици и другари!
Бъдете здрави и се надявам следващата година да честваме двойно! “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР