Броени дни преди местния вот задържаха кандидат за кмет на

...
Броени дни преди местния вот задържаха кандидат за кмет на
Коментари Харесай

Арест на кандидат за кмет с присъда в Гърция: Как мъжът е работил в системата на МВР?

Броени дни преди локалния избор з адържаха претендент за кмет на Дупница, търсен с европейска заповед за арест от 2018 година. Оказва се, че до момента в който е търсен, мъжът е работил в системата на Министерство на вътрешните работи.

Обявен е за търсене през 2018 година, а през последните шест години е работил като пожарникар в Дупница

„ Свидетелството за съдимост обгръща делата, водени на национално равнище. Ако лицето не е осъждано в България, в свидетелството му няма да попада присъда, която му е наложена в чужбина. Казусът е меко казано неуместен. Има доста огромен пропуск сред координирането на другите служби в Министерство на вътрешните работи. Отдавам това на демонстрация на нелепост, а не нещо преднамерено направено за да го спасят “, разяснява криминалистът Иван Савов.

Савов изясни какъв е реда, когато непозната страна разгласи за търсене наш жител.

Методи Захаринов е издриван по сгинал на Гърция посредством Шенгенската осведомителна система

„ Това става посредством Интерпол. Като точка за връзка ние също имаме посланичество, което би трябвало да е непрекъснат контакт с дирекция „ Международно оперативно полицейско съдействие в Министерство на вътрешните работи “, през която да минава цялата информация и органите на Министерство на вътрешните работи да бъдат известени, че някой се търси с алена бюлетина заради осъществено закононарушение, за което е почнало наказателно произвеждане някъде. В най-лошия случай това би следвало да отнеме от един до четири дни, само че не повече “, допълни криминалистът.

От общинската изборна комисия обявиха за bTV, че задържаният претендент за кмет към момента попада в изборната бюлетина и нямат инструкции да го махнат оттова. Те чакат указания от ЦИК дали да бъде премахнат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР