Броени дни преди избора на нов гуверньор на БНБ, ПП

...
Броени дни преди избора на нов гуверньор на БНБ, ПП
Коментари Харесай

ПП и БСП бойкотираха заседанието на бюджетната комисия |

Броени дни преди избора на нов гуверньор на Българска народна банка, Политическа партия и БСП бойкотираха ръководената от Любомир Каримански парламентарна комисия по бюджет и финанси. 

След 20-минутно забавяне от левицата се появи единствено Румен Гечев.

Точно в 14:30 ч. през днешния ден членовете на комисията трябваше да изслушат вицепремиера по еврофондовете и финансов министър Асен Василев, да прегледат законопроект на Карадайъ, а по-късно да се гласоподава проекторешението за АПИ, което през днешния ден провокира едночасов скандал в зала. Заради липса на кворум обаче съвещанието по този начин и не започва.

Василев наподобява е знаел за този ход и въобще не се появи в комисията.

В проекторешението е заложено АПИ да заплати 50% от дължимите суми по всички контракти за поправки и зимно разчистване, както и 100% от всички отговорности за доставка и монтаж на ограничаващи системи, пътни знаци и маркировка. Във вторник единомислещо одобри предлагането, само че все пак отчетът на комисията по този начин и не беше импортиран в деловодството. Вчера бюджетната комисия още веднъж бе бойкотирана.

Причината е политическа. Асен Василев с указания проекторешението да не минава. Впоследствие бюджетната комисия бива " неодобрена " и това води до днешната липса на отчет. Източникът твърди, че от " Продължаваме промяната " по този метод се пробват да окажат напън върху Има Такъв Народ по отношение на Северна Македония и избора на нов шеф на Българска народна банка.

Заради това през днешния ден  и се споразумяха това да се случи на следващия ден - сред парламентарния надзор.

В началото на днешното пленарно съвещание Каримански изиска ръководителят на Народно събрание или ръководителите на комисиите да могат да глобяват депутатите, които блокират работата на комисиите. За момента такова решение няма.

С протеста на днешното съвещание обаче е допустимо до гласоподаване по този начин и да не се стигне и вместо него да има епизод следващ на сагата " Има Такъв Народ против Политическа партия ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР