Броени дни преди да предаде поста си на новия председател

...
Броени дни преди да предаде поста си на новия председател
Коментари Харесай

Юнкер: Трябва ново име за бившия ресор Миграция

Броени дни преди да съобщи поста си на новия ръководител на Европейската комисия, Жан - Клод Юнкер даде извънредно изявление за Euronews . Той разгласи, че британците в никакъв случай не са били европейци на " цялостно работно време " ; за пръв път съобщи, че процесът по номиниране и избор на фон дер Лайен е бил " не напълно транспарантен " и я посъветва да да смени името на някогашния сектор " Миграция " като уточни портфолиото му.

Защита на европейския ни метод на живот
Жан - Клод Юнкер съобщи, че не е склонен с името на ресора, озаглавен „ Защита на европейския ни метод на живот “. Това в действителност е някогашният сектор " Миграция " в Комисията Юнкер. Новият ръководител Урсула фон дер Лайен даде ресора на Гърция. Ще го ръководи Маргаритис Схинас, някогашен член на Европейския парламент и дълготраен чиновник в Комисията. Веднага по-късно към нея заваляха рецензии за метода на формулиране и осъществяване на този европейски приоритет.
" Не ми харесва концепцията, че европейският метод на живот е противоположен на миграцията. Приемането на тези, които идват от надалеч, е част от европейския метод на живот ", сподели той и добави, че портфолиото би трябвало да бъде прецизирано.
Юнкер сподели, че за него " европейският метод на живот " значи сливане на главните гении и сили и почитание към другите.
На въпрос дали е изгубил надзор над миграцията, Юнкер сподели, че не той в персонално качество, а държавите-членки са изгубили контрола над миграцията.
За номинацията на Урсула фон дер Лайен и шпицкандидатите
Що се отнася до назначението на Урсула фон дер Лейен, Юнкер разяснява за пръв път, че методът, по който е била въведена като претендент за председателство на Европейската комисия, не е „ мощно транспарантен “.
Според него при тези избори Европейският парламент не е извършил своята роля, оставяйки други да направляват изборите.
" Те твърдяха, че единствено шпицкандидат може и би трябвало да бъде президент. Но Екологичен потенциал не изигра до край своята роля и одобри Съветът да назначи двама заместник-председатели на Комисията. Това не е работа на Европейския  съвет. "
Actualno.com напомня, че след невиждано дълги договаряния и съвещания сред водачите от 28-те страни-членки, в последна сметка германката Урсула фон дер Лайен беше препоръчана като компромисен претендент от френския президент Еманюел Макрон. Тогава немският канцлер Ангела Меркел защитаваше тезата, че един от шпицкандидатите би трябвало да бъде новият ръководител на Европейска комисия. Сега двама от шпицкандидатите са заместник-председатели на Комисията фон дер Лайен - Франс Тимерманс и Маргрете Вестагер.
Британците в никакъв случай не са били европейци на цялостно работно време
Юнкер не счита дългият преговорен развой по Brexit за неуспех за мандата си, само че съобщи, че съгласно него е " неточност " слагането на въпроса на референдум.
Той отхвърли да разяснява вота през 2016 година, когато британците изненадващо за мнозина взеха решение да изоставен Европейски Съюз. По думите му тогава " му споделили да не се намесва ".
" На британците се споделяше повече от 40 години, че са част от Европейски Съюз, само че не желаеха да споделят всички политики, които са били решени ", съобщи той.
" Британците през цялото време бяха европейци на ненапълно работно време. Това, от което се нуждаем, са европейци на цялостен работен ден ", разгласи Юнкер.
Настоящият ръководител на Европейската комсия към момента има вяра, че Обединеното кралство желае да напусне Европейски Съюз макар целия политически безпорядък на Острова сега. Той обаче добави, че Brexit е в действителност е неблагоприятен и за двете страни - той ще бъде загуба както за Обединеното кралство, рака и за Европейски Съюз.
На въпрос дали има вяра, че има " особено място в пъкъла за тези, които разпространяват Brexit ", като президентът на Европейския съвет Доналд Туск сподели по-рано тази година, Юнкер отговори, че не има вяра в пъкъла.
" Не бих поставил някого в пъкъла, тъй като те направиха всичко допустимо, основно Тереза ​​Мей ", сподели той и добави, че в действителност при договарянията с някогашния министър председател на Англия се е договаряла не " договорка ", а нов " контракт ".
Юнкер сподели, че би желал английският парламент да одобри постигнатото Споразумение за отдръпване, и добави, че " това би трябвало да бъде по-лесно " в този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР