Броени дни остават до Великден, а проверките на Агенцията по

...
Броени дни остават до Великден, а проверките на Агенцията по
Коментари Харесай

За какво да следим, когато правим покупките за великденската трапеза?

Броени дни остават до Великден, а инспекциите на Агенцията по храните не престават, с цел да сме сигурни, че храната която слагаме на трапезата, е безвредна. За какво да внимаваме когато пазарим и да чакаме ли по-високи цени по отношение на предходната година – споделя Стефан Борисов.

 

Текат засилени инспекции от Агенцията по храните за продуктите, които участват на празничната софра на българина за Великден.

Козунакът, яйцата, агнешкото месо, свежите плодове и зеленчуци и боята за яйца са под прицела на инспекторите, които наблюдават за етикети, маркировка, период на валидност и генезис на храните.

А къде без агнешко на Великден? Потребителите обаче би трябвало да са доста деликатни при избора, предизвестяват от Агенцията и напомнят, че месото със наследник щемпел е създадено в България, а това с червен е импорт от чужбина . Също ясно обозначена би трябвало да е информацията дали месото е било замразявано.

Цените на продуктите от предходната година обаче не са замразени. Въпреки нарастването на цените множеството хора не се лишават от празничната софра, а по-скоро се преценяват с това какъв брой да е богата тя.

Над 2000 обекта в страната към този момент са тествани от инспекторите. Установени са нарушавания, свързани със сградния фонд, софтуерното съоръжение и храни с неразбираем генезис. Съставени са шест акта и са унищожени към 250 кг храни. При първо нарушаване глобата е от 2 000 лева до 4 000 лева

 

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР