Британците очакват премиера Борис Джонсън да ги информира по-късно днес

...
Британците очакват премиера Борис Джонсън да ги информира по-късно днес
Коментари Харесай

Британците очакват решение за Covid ваксиниране на деца от 12 до 15 години

Британците чакат премиера Борис Джонсън да ги осведоми по-късно през днешния ден дали ще бъдат имунизирани децата от 12 до 15 години и ще бъдат ли отстранени PCR тестванията за пътуващите.

Надим Захауи, министърът, който дава отговор за всеобщото имунизиране, съобщи тази заран по Скай нюз, че налагането на локдауни през зимата ще бъде „ извънредно последна мярка “.

Вместо това държавното управление ще разчита на имунизациите за трансформирането на Covid-19 от пандемичен към ендемичен статут.

По данни на опазването на здравето имунизациите са предотвратили 112 000 смъртни случаи и заразяването на 24 милиона души, считано до 27 август.

Захауи удостовери, че възрастовата група от 12 до 15 години ще бъде имунизирана, като ще се желае единодушието на родителите. Министърът обаче означи, че на деца, които имат друго мнение от родителите си и бъде преценено, че са „ задоволително способени “, по думите му, може да бъде поставяна ваксина и без единодушието на родителите. Той посочи, че допуска, че това ще бъдат извънредно редки случаи.

В ранният следобяд министърът на опазването на здравето Саджид Джавид ще изложи в Народното събрание детайлности от „ Зимния проект “ на държавното управление.

Последната дума и цялостна изясненост, както и отговори на съответни въпроси обаче се чака от конференцията на Борис Джонсън в по-късния следобяд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР