Британци са били взети за заложници от местна група в

...
Британци са били взети за заложници от местна група в
Коментари Харесай

В горите на Амазонка отвлякоха 70 туристи от САЩ, Великобритания, Франция и Испания

Британци са били взети за заложници от локална група в отдалечена част на тропическите гори на Амазонка в Перу, оповестиха локални медии.

Туристите са били част от група от 70 пасажери, които също са били от Франция, Испания, Съединени американски щати и Швейцария, когато са били арестувани.

Лидер на група сподели, че желаят да „ привлекат вниманието на държавното управление с това деяние “.

Уотсън Трухильо, който управлява общността на Cuninico, сподели, че „ фрапантните ограничения “ са в отговор на приключване на нефт през септември, съобщи Дейли мейл.

Трухильо сподели, че неговата група желае да окаже напън върху държавното управление да изпрати делегация, която да оцени екологичните вреди от разлива на 2500 тона недопечен нефт на 16 септември в река Кунинико.

Задържаните ще прекарат нощта в транспортен съд, до момента в който чакат решение на обстановката, добави той.

Трухильо сподели, че ще се върне на лодката в петък, с цел да реши опцията за освобождение на туристите.

Правителството и полицията не разясниха случая, станал на приток на река Маранон.

Местните общности към този момент блокираха преноса на всички плавателни съдове по реката в символ на митинг против разлива, породен от скъсване на петролопровода Norperuano.

На 27 септември държавното управление разгласи 90-дневно изключително състояние в засегнатия район, който е дом на общностите Кунинико и Ураринас и където живеят към 2500 локални поданици.

Дългият 800 километра водопровод Norperuano, благосъстоятелност на държавната Petroperu, е издигнат преди четири десетилетия за превозване на недопечен нефт от района на Амазонка до пристанищата на Piura на брега.

Според Петроперу разливът е резултат от съзнателно отрязване на 21-сантиметрова тръба на тръбопровода.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР