Британци, американци, финландци, канадци, източноевропейци - чуждестранни доброволци се отправят

...
Британци, американци, финландци, канадци, източноевропейци - чуждестранни доброволци се отправят
Коментари Харесай

Чужденци се сражават за Украйна. Кои са тези хора?


Британци, американци, финландци, канадци, източноевропейци - задгранични доброволци се насочат към Украйна, с цел да се включат в сраженията против съветския агресор. Кои са тези хора и какво тъкмо ги стимулира?

Властите в Киев приканиха чужденците, искащи да се борят против съветските войски, да се бият паралелно с украинците. Миналата седмица съобщи, че повече от 16 000 чужденци към този момент са изявили предпочитание да се включат като доброволци. Поне част от тях очевидно към този момент са дошли в Украйна.

„ В неделя, на гарата в Лвов група британци във военни униформи чакаха влака за Киев. В положително въодушевление те се здрависваха с украински бежанци, които им благодаряха, че ще се борят за страната им. Техен лидер е англичанин, който сподели, че е служил в английската Кралска морска пехота и е бил консултант по сигурността в Ирак “, се споделя в репортаж на организация Ройтерс. Въпросният мъж нямал визия дали хората му ще се бият независимо или като част от украинската войска. " Украинците наподобяват мощни - в действителност мощни. Щастлив съм да се удрям паралелно с тях ", споделя мъжът, представен от Ройтерс.

Чужди бойци и за Русия?

Според непотвърдени информации Русия също употребява задгранични бойци от Чечения във. Предполага се също така, че и бойци на Беларус взимат присъединяване в сраженията, само че президентът Лукашенко отхвърли тази информации.
Редакцията предлага
Каква е обстановката за интернационалните бойци, пристигнали в Украйна? Тези дни външният министър Дмитро Кулеба разгласи, че 20 000 души от 52 страни са кандидатствали за присъединение към Международния легион за отбрана на Украйна. Все още не е изцяло ясно какъв брой от тях са утвърдени и пристигнали.

Но напредването към страната е по-лесната част от задачата. Бивш английски боец, служил в Афганистан, предизвестява: „ Ако сте пристигнали тук като боен екскурзиант, това не е място за вас. Реалността на войната може да бъде много смазваща, изключително в случай че попаднете на фронта “.

Какви хора идват в Украйна?

Част от новодошлите чужденци нямат никакъв боен опит, само че желаят да нарамят оръжие и да се бият. Има и други, да вземем за пример медици, които нямат желание да водят война директно. 29-годишният американец от Чикаго Майкъл Феркол, да вземем за пример, който в никакъв случай не е и помирисвал война. Той желае да оказва помощ в организацията на лекуването на ранените. Има, несъмнено, и авантюристи. Феркол споделя пред Ройтерс по какъв начин един финландски доброволец, който също като него се бил включил към украинците, му споделил: „ Просто желая да умъртвявам руснаци “.

Отличителни знаци по униформа на незнаен английски войник в Украйна

Сред пристигналите в Украйна има британци, които са някогашни бойци от елитно поделение, взело участие във войните в Ирак и Афганистан. Един от тях разяснява, че следва присъединението на стотици негови някогашни сътрудници – изказване, което няма по какъв начин да бъде тествано. Според него спорът в Украйна ще им даде нова цел, ще укрепи сплотеността сред тях и ще им даде късмет да вършат това, в което са най-хубави: да вземат участие в сражения на бойното поле.

Да се бият на страната на демокрацията

В затворени групи във Facebook и Уотсап, в които се влиза единствено с покана, ветерани споделят сензитивна военна информация, написа още Ройтерс в репортажа си. Там се разискват тематики, свързани с бронирани жилетки, очила за нощно виждане и указания за потребление на модерните оръжия, изпратени на Украйна от Запада. Само образованието за прилагане на американската портативна ракетна система „ Джавелин “, да вземем за пример, отнемало месеци.

Някои от пристигналите задгранични бойци настояват, че желаят да пазят обективна идея - да заемат страна в спора сред демокрацията и диктатурата. Американското списание „ Тайм “ даже направи прилика сред притока на задгранични бойци в Украйна и този на доброволци към Испания през 1936 година, взели участие в борбите против военачалник Франко.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР