Британското разузнаване не вижда на територията на Беларус сили, способни

...
Британското разузнаване не вижда на територията на Беларус сили, способни
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Ново нападение срещу Украйна откъм Беларус е малко вероятно

Британското разузнаване не вижда на територията на Беларус сили, способни за ново навлизане в Украйна, даже като се има поради оповестената в Беларус неочаквана инспекция на бойната подготвеност. Това заяви английското Министерство на защитата в постоянната си сводка за войната на 15 декември.

(3/3) Belarus played a key enabling role in Russia’s assault towards Kyiv from 24 February 2022. However, the exercising Belarusian troops and Russian units are currently unlikely to constitute a force capable of conducting a successful new assault into northern Ukraine.
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)

Британското МО отбелязва, че ученията на беларуската войска се организират в северозападната част на страната, надалеч от границата с Украйна. В същото време съветски елементи от мобилизирани резервисти бяха трансферирани в Беларус.

„ Беларус изигра основна поддържаща роля в съветската атака против Киев на 24 февруари 2022 година Въпреки това беларуските войски и съветските елементи, събрани сега за ученията, е малко евентуално да съставляват мощ, способна да организира ново сполучливо нахлуване против Северна Украйна “, считат английските военни.

Руският президент Владимир Путин ще посети в понеделник Беларус, съобщи Франс прес, като се базира на пресслужбата на Минск. Оттам прецизираха, че Путин ще се срещне с президента Александър Лукашенко в Двореца на Независимостта в столицата в границите на " работно посещаване ".

Двустранните диалози ще бъдат отдадени на " руско-беларуското единение ". Двете страни към този момент подписаха редица съглашения за съдействие в региона на стопанската система и защитата.

" Двамата президенти ще изведат като приоритет въпросите за сигурността и ще обменят отзиви по отношение на обстановката в района и света ", прибавят от беларуското президентство, без да загатват съответно спора в Украйна.

Беларус служи като тилова база за съветските войски за тяхната атака в Украйна, почнала през февруари, само че беларуската войска до момента не е взимала директно присъединяване в сраженията. В средата на октомври Беларус и Русия оповестиха образуването на взаимна войскова формация, която съгласно Минск има само отбранителни функционалности.

В днешнта си (16 декември 2022 г.) сводка английското военно разузнаване отбелязва, че съгласно сателитните изображения от последните седмици съветските сили са траяли да поставят обилни старания да строят обширни укрепени позиции по фронтовата линия. Изглежда, че предпочитан им е северният бранш към град Сватово.

Руските укрепления следват обичайните проекти за окопаване, които са в огромна степен непроменени от Втората международна война. Такива структури са уязвими от модерни прецизни удари. 

" Изграждането на огромни отбранителни линии е по-нататъшна илюстрация на обрата на Русия към позиционна война, която е в огромна степен изоставена от западните военни в последните десетилетия ", написа в сводката.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР