Британското правителство успя в четвъртък да ограничи продължителността на предстоящата

...
Британското правителство успя в четвъртък да ограничи продължителността на предстоящата
Коментари Харесай

Великобритания ограничи стачката на медицинските сестри със съдебно решение

Британското държавно управление съумя в четвъртък да ограничи продължителността на идната стачка на медицинските сестри, откакто Министерството на здравеопазването предприе правосъдни дейности против профсъюзите, предава Ройтерс.

Кралската гилдия на медицинските сестри (RCN) разгласи 48-часова стачка от вечерта на 30 април , която за първи път ще включва личен състав от незабавни отделения, интензивни отделения, грижи за онкоболни и други.

Британското здравно министерство обаче съобщи, че стачните дейности на 2 май, част от дълготраен спор, биха били противозаконни, защото решението за стачка е годно единствено шест месеца след гласоподаване на членове на профсъюзите.

Адвокатите, представляващи министъра на опазването на здравето Стив Баркли, споделиха пред Върховния съд на Лондон в четвъртък, че защото гласуването в Кралската гилдия завърши на 2 ноември предходната година, стачка на 2 май би била " явно нелегално деяние " .

Кралската гилдия на медицинските сестри не изпрати юристи на съвещанието.

Съдия Томас Линден постанови в четвъртък, че мандатът на Кралската гилдия за протестни дейности изтича в среднощ на 1 май, което значи, че плануваната стачка на идващия ден ще бъде противозаконна.

Баркли приветства решението, като сподели, че държавното управление е дало Кралската гилдия на съд " със страдание ".

" Аз твърдо поддържам правото на предприемане на протестни дейности в границите на закона, само че държавното управление не можеше да стои безучастно и да остави очевидно противозаконни протестни дейности ", сподели той в изказване.
 Хиляди лекари във Англия още веднъж оповестиха стачка
Хиляди лекари във Англия още веднъж оповестиха стачка

Недоволните медици отхвърлят да получават по-ниски заплати от бариста

Медицинските сестри отхвърлиха нарастване на заплатите с 5% , макар че Кралската гилдия предложи на членовете си да го одобряват, вместо да желаят нарастване по-близо до инфлацията, която е над 10%.

Генералният секретар на Кралската гилдия Пат Кълън разказа правосъдния иск като " най-мрачния ден от този спор до момента ", обвинявайки държавното управление, че " прекарва личните си медицински сестри в съдилищата с мъка поради елементарното им очакване за съглашение за по-добро възнаграждение ".

" Медицинският личен състав ще бъде ядосан, само че не и смачкан от днешната краткотрайна заповед ", сподели тя в изказване. " Това може даже да ги направи по-решителни да гласоподават на повторното гласоподаване идващия месец за още шест месеца митинги. "
 Медицинските сестри във Англия не престават със стачките
Медицинските сестри във Англия не престават със стачките

Техният синдикат отхвърли държавното предложение за нарастване на заплатите с 5%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР