Британското правителство ще се опита да забави решението за разследване

...
Британското правителство ще се опита да забави решението за разследване
Коментари Харесай

Британското правителство ще се забави с разследването на Борис Джонсън

Британското държавно управление ще се опита да забави решението за следствие дали министър председателят Борис Джонсън е подвел депутатите по въпроса за събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Депутатите трябваше да гласоподават през днешния ден предлагането на лейбъристите комисия в Камарата на общините да проверява мненията на Джонсън за събиранията, само че в този момент министрите споделят, че вотът би трябвало да изчака до момента в който не бъдат изцяло завършени почналите преди този момент следствия. Някои разбунтували се консерватори заплашват да гласоподават с лейбъристите или да не гласоподават. 

Премиерът, брачната половинка му Кари и финансовият министър Риши Сунак бяха санкционирани за нарушение на Covid законите по време на празненство за рождения ден на Джонсън през юни 2020 година. Преди това Джонсън постоянно е твърдял, че разпоредбите не са нарушавани, ето за какво опозицията го упреква в съзнателно заблуждение на Народното събрание, което, съгласно министерския кодекс, е нарушаване изискващо оставка. Планът на лейбъристите е профилираната Комисия по привилегиите да организира следствие на дейностите на премиера. 

Сега обаче държавното управление внася корекция към предлагането на лейбъристите гласуването за това дали да бъде разследван Джонсън да изчака до публикуването на цялостните отчети както на лондонската полиция, по този начин и на държавния чиновник Сю Грей. Съобщено бе, че организационните секретари на торите работят интензивно измежду депутатите да поддържат поправката. Междувременно Борис Джонсън отпътува на двудневно посещаване в Индия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР