Британското правителство ще обяви днес, че увеличава с 44.5 милиона

...
Британското правителство ще обяви днес, че увеличава с 44.5 милиона
Коментари Харесай

Лондон ще даде още 50 млн. евро за Кале и сигурността по границата

Британското държавно управление ще разгласи през днешния ден, че усилва с 44.5 милиона паунда (50.5 милиона евро) финансовите средства, отпускани за Кале и френското крайбрежие, с цел да усъвършенства сигурността по границата, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Средствата би трябвало да бъдат вложени в възстановяване на сигурността по границата ", съобщи представител на английското държавно управление. Те ще бъдат предоставени публично при визитата на френския президент Еманюел Макрон в кралството за двустранна среща на върха.

" Също както влагаме в интерес на нашите граници в останалата част от Обединеното кралство, обикновено е непрекъснато да следим може ли да затегнем контрола във Франция и Белгия, с цел да се уверим, че е направено всичко допустимо за сигурността там ", добави представителят.

По силата на споразуменията от Туке, прилагани от 2004 година, английските управляващи управляват границата от френската страна на Ламанша, където е прокарана тя. През трите последни години кралството е изразходвало за тази цел близо 100 милиона паунда (113 милиона евро).

Еманюел Макрон съобщи във вторник в Кале, че Франция няма да разреши поява на нов краткотраен лагер на мигранти в северния град - " джунгла ", приютявала до 8000 мигранти, преди да бъде разтурена през 2016 година

Очаква се визитата му в Лондон да отвори път към подписване на нов контракт, който да добави споразуменията от Туке, заяви Елисейският замък. Тези съглашения са " доста ползотворни за Обединеното кралство ", сподели в Лондон държавният представител, представен от Агенция Франс Прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР