Британското правителство обяви днес, че ще отвори център за обработване

...
Британското правителство обяви днес, че ще отвори център за обработване
Коментари Харесай

Великобритания отваря център за документи за украинци във Франция

Британското държавно управление разгласи през днешния ден, че ще отвори център за култивиране на документите на кандидатстващите за виза украинци в Северна Франция, след съществени рецензии, че английските управляващи връщат доста от бежанците за нередовни документи. 

Нов дипломатически скандал сред Англия и Франция назря във връзка на трупащите се в Кале украинци, които желаят да преминат Ламанша на път за Англия. Британският вътрешен министър Прити Пател разгласи по-рано специфична фамилна скица за издаване на визи на украинци, само че тя работи доста мудно и досега са издадени единствено към 500 визи в случай, че са подадедени близо 20 000 молби, а на Кале има струпани повече от 600 украинци, болшинството от които биват препращани към Париж или Брюксел да уреждат визите си.

Френският сътрудник на Пател - Жералд Дарманен, още през уикенда прикани британците да отворят консулски отдел в Кале. Сега подобен профилиран център за визи ще отвори порти в град Лил, на към 110 километра от Кале.

Министърът, отговарящ ма миграцията, Кевин Фостър, съобщи, че в този момент се урежда въпроса с превозването на украинците от Кале до Лил.

Ивет Купър от Лейбъристката партия бе мощно сериозна към държавното управление като съобщи, че такива центрове е добре да бъдат учредени по всички съществени точки на пътешестване, каквато е Кале, и да се издават незабавни визи на място на украинците.

Тя подлага на критика също доста остро Прити Пател, за това, че не е в Народното събрание да отговори персонално на повдигнатите неотложни въпроси към бежанците.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР