Британското издание "Гардиън" вече няма да прави реклама на петролни

...
Британското издание "Гардиън" вече няма да прави реклама на петролни
Коментари Харесай

Гардиън спира рекламите на бензинови и газови компании

Британското издание "Гардиън " към този момент няма да прави реклама на петролни и газови компании, трансформирайки се в първата огромна международна медийна организация, която не разрешава на компании, които добиват изкопаеми горива, да се популяризират. Забраната ще се ползва за всеки бизнес, който главно се занимава с добиване на изкопаеми горива.

"Решението ни се основава на дългогодишните старания на мнозина в тази промишленост да попречват значими дейности в региона на климата от страна на държавните управления по целия свят ", споделиха в взаимно изказване изпълнителният шеф на компанията Анна Бейтсън и основният шеф по приходите Хамиш Никлин.

Те допълниха, че отговорът на световното стопляне е "най-важното предизвикателство на нашето време " и акцентираха следствието на "Гардиън " за това по какъв начин лобирането от енергийните компании е навредило на екологичната среда.

Екологичните организации от дълго време настояват, че енергийните компании употребяват скъпи рекламни акции, с цел да оцветят в зелено своята активност. Правят го като се хвалят със относително дребни вложения във възобновима сила, като не престават да печелят най-много от рандеман на изкопаеми горива. Те приканиха новинарските издания да отхвърлят сходна реклама. И още предходната година от "Гардиън " обявиха, че ще покажат своята ангажираност към казуса с световното стопляне.

Решението за отменяне на рекламните пари от компаниите за изкопаеми горива идва в сложен миг за медийната промишленост. Бордът на Guardian Media Group (GMG) предизвестява, че бизнесът е изправен пред обилни промени тази година. Рекламата съставлява 40% от приходите от GMG, което значи, че тя остава основен метод за финансиране на публицистиката на "Гардиън " и "Обзървър " по целия свят.

Бейтсън и Никлин обявиха, че решението им ще докара до финансов удар. "Моделът на финансиране изданието, като при множеството висококачествени медийни компании, ще бъде нерешителен през идващите няколко години. Вярно е, че отхвърлянето на рекламодатели може да ни затрудни. Въпреки това ние имаме вяра, че построяването на по-целенасочена организация и финансовата резистентност би трябвало да върви ръка за ръка, " считат те.

Те признаха, че някои от читателите на "Гардиън " биха желали компанията да откаже реклама за всеки артикул, кото оставя забележителен въглероден отпечатък, като колите да вземем за пример, само че сходно деяние ще разклати в допълнение финансовата непоклатимост, до момента в който бизнес моделът на медийната промишленост остава в рецесия.

Ръководстовто на изданието се надява читателите да продължат да поддържат публицистиката на "Гардиън ", както и да привлекат други компании за рекламодатели.

"Вярваме, че доста марки ще се съгласят с нашата позиция и може би ще изберат да работят повече с нас. Бъдещето на рекламата се състои в построяването на доверие към потребителите и демонстрирането на действителна ангажираност към полезностите и задачата, " допълват от медията.

"Грийнпийс " към този момент приветства този ход. "Нефтените и газовите компании в този момент се оказват паралелно с тютюневите предприятия, които заплашват здравето и благополучието на всички на тази планета. Други медии,и организации за изкуство и спорт би трябвало да последват образеца и да прекратят рекламата и спонсорството на изкопаемите горива ", съобщи Мел Еванс от "Грийннпийс " Англия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР