Британско проучване установи, че преболедувалите от Ковид-19 е много вероятно

...
Британско проучване установи, че преболедувалите от Ковид-19 е много вероятно
Коментари Харесай

Спокойствие за преболедувалите от COVID-19: поне 6 месеца няма да се заразят отново

Британско изследване откри, че преболедувалите от Ковид-19 е доста евентуално да не бъдат инфектирани наново от новия ковид в продължение на идващите шест месеца, съобщи Ройтерс.

Изследването се съсредоточило върху здравните служащи от първа линия, борещи се против пандемията. Резултатите от проучването ще внесат известно успокоение измежду към 51 милиона души, които се пребориха със болестта.

" Това е добра вест, защото в кратковременен проект, множеството хора, изкарали Ковид-19, няма да се инфектират от патогена ", съобщи един от създателите на изследването Дейвид Айри, професор от Оксфордския университет.

Ограничен брой случаи с наново възпаление с вируса SARS-CoV-2 породиха паника да не би имунитетът против него да е кратковременен и оздравелите да не станат още веднъж жертви на пандемията.

Но изследването, извършено измежду английските здравни служащи, които са изложени на най-голям риск от възпаление, сподели, че сходни случаи съставляват изключителна необичайност.

" Заразяването с Ковид-19 дава имунитет за множеството хора в продължение на шест месеца ", удостовери Айри. По неговите думи не били открити никакви нови симптоматични инфекции при никого от участниците, които били дали положителен тест за антитела.

Проучването било извършено в 30-седмичен интервал сред април и ноември 2020 година. От всичките 11 052 участници от медицинския състав, 89 души без антитела развили нова зараза със признаци. В същото време нито един от 1246-те участници с антитела, не е развил симптоматична зараза. Медицинските служащи с антитела също по този начин по-рядко давали положителни проби за Ковид без проявена симптоматика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР