Британският вестник Гардиън“ публикува статия за опасността от 1 юли

...
Британският вестник Гардиън“ публикува статия за опасността от 1 юли
Коментари Харесай

„Гардиън“: Изтича срокът за молби за уседналост за гражданите на ЕС на Острова

Британският вестник „ Гардиън “ разгласява публикация за заплахата от 1 юли доста жители от Европейски Съюз, в това число деца и пенсионери, да изгубят правата си поради неполучен статут на уседналост.

„ Гаридън “ се базира на отчет на организацията „ Обединеното кралство в изменяща се Европа “, който предизвестява европейците да спазят крайния период за подаване на молби, който е 30 юни.

Онези, които не спазят периода или им бъде отхвърлен статут на уседналост, от 1 юли губят правото си на работа, на обществени помощи и гратис опазване на здравето и по принцип на престояване на Острова.

Организацията показва угриженост и във връзка на последната статистика от Министерството на вътрешните работи, че има закъснение при разглеждането на към 320 000 молби. От държавното управление обявиха, че тези, които са в листа на чакащите, не би трябвало да се тормозят, тъй като Хоум офис ще приложи „ прагматичен и еластичен метод “ към подадените в последния миг заявки.

Катрин Барнард, заместник-директор на „ Обединеното кралство в изменяща се Европа “ и професор по европейско право в университета в Кеймбридж, обаче предизвестява, че хората би трябвало ясно да си дават сметка за значимостта да имат подобен статут макар уверенията на управляващите. Тя добавя, че има такива европейци, които не си дават сметка, че би трябвало да аплайват за статут на уседналост, измежду които са най-много възрастни хора, които са в страната от десетилетия и не считат, че схемата ги визира.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР