Британският външен министър Доминик Рааб изрази желание да види доказателства,

...
Британският външен министър Доминик Рааб изрази желание да види доказателства,
Коментари Харесай

Великобритания иска доказателства, че принцеса Латифа от ОАЕ е още жива

Британският външен министър Доминик Рааб изрази предпочитание да види доказателства, че още е жива дъщерята на емира на Дубай, принцеса Латифа, която във видеозаписи, излъчени по Би Би Си и Скай нюз, декларира, че е държана в плен и се опасява за живота си, съобщи Франс прес.

" Това са доста мъчителни фрагменти, доста сложен случай. Мисля, че е обезпокоително. Хората биха желали да я видят жива и здрава и ние сигурно бихме се радвали на това ", сподели Рааб по Скай нюз.

35-годишната принцеса несполучливо се опита да избяга с транспортен съд от Дубай през 2018 година, само че беше върната. Нейни близки предадоха видеозаписи, в които тя споделя, че е държана затворена във " превърната в затвор вила " със зазидани прозорци и защитавана от служители на реда. Близките ѝ споделят, че нямат връзка с нея.

" Всеки ден се опасявам за сигурността си и живота си. Полицията ми сподели, че ще съм в затвор цялостен живот и в никакъв случай повече няма да видя слънцето ", споделя Латифа във видеозаписите.

След излъчването на репортажа представителят на Върховния комисар на Организация на обединените нации за човешките права съобщи за Би Би Си, че ще бъде отправено запитване към ОАЕ за принцесата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР