Британският външен министър Джеймс Клевърли пристигна в Израел, съобщава Sky

...
Британският външен министър Джеймс Клевърли пристигна в Израел, съобщава Sky
Коментари Харесай

Външният министър на Великобритания пристигна в Израел

Британският външен министър Джеймс Клевърли дойде в Израел, оповестява Sky News, като се базира на известие на външното министерство. Той ще организира срещи с представители на израелското управление и потърпевши от терористичните офанзиви.

Министърът ще показва непоколебимата взаимност на Англия с народа на Израел на фона на терористичните офанзиви на Хамас, сподели представител на ведомството. На срещи с израелски водачи и оживели жители той ще изрази поддръжка за правото на Израел на самозащита. По-рано Клевърли осъди офанзивата на „ Хамас “ против Израел и прикани палестинските поддръжници да не организират манифестации на взаимност в Обединеното кралство. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен също се чака да посети Израел. Според данни на осмедомни източници това ще стане в четвъртък.

Преди ден английският министър председател Риши Сунак, водачите на Съединените щати, Франция, Германия и Италия в взаимно изказване показаха поддръжка за Израел и подчертаха, че ще се опитат „ да подсигуряват, че той е в положение да се отбрани и в последна сметка, основават условия за кротичък и интегриран район на Близкия изток. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР