Британският външен министър Борис Джонсън, смятан за неформален лидер на

...
Британският външен министър Борис Джонсън, смятан за неформален лидер на
Коментари Харесай

Борис Джонсън смята Brexit за абсурден

Британският външен министър Борис Джонсън, считан за неофициален водач на евроскептиците, в частен диалог с високопоставени политици от Германия в Берлин нарекъл Brexit „ абсурд” , заяви във вторник вечерта английският в. The Daily Telegraph като се базира на източници от управлението на Европейски Съюз в Брюксел.

По информация на изданието, диалогът, за който става дума, и който не е бил записван, е бил по време на едно от двете пътувания на първия английски посланик до Берлин: или през ноември 2016, или през април 2017.

Парадоксът е в това, че Джонсън беше основна движеща мощ на пропагандната акция за излизане на Обединеното кралство от Европейски Съюз преди референдума през 2016. Сегашният началник на английската дипломация беше политикът, който убеди британците да гласоподават за Brexit.

Вестникът счита, че използването на думата „ абсурд” може да се е отнасяла до комплицираните договаряния сред Лондон и Брюксел, а не до решението на британците за овакантяване на Европейски Съюз.

Според изданието, доближени на Джонсън изрично отхвърлят истинността на информацията за дадената от министъра характерност на Brexit.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР