Британският тенисист Даниел Евънс получи една година наказание за употреба

...
Британският тенисист Даниел Евънс получи една година наказание за употреба
Коментари Харесай

Британски тенисист получи една година наказание за употреба на кокаин

Британският тенисист Даниел Евънс получи една година наказване за приложимост на допинг. Той се провали при инспекция на шампионата в Барселона напролет. Наказанието му влиза в действие със задна дата и ще изтече на 23 април 2018 година

Международната федерация по тенис (ITF) разгласи, че Евънс " неотложно е признал своето нарушаване ". От ITF допълниха, че са приели обясненията на 27-годишния състезател за това по какъв начин кокаинът се е озовал в тялото му.

В решението на интернационалната федерация се показва, че в тази ситуация не са налице " забележителна виновност или немарливост ". Евънс би трябвало да върне 103 890 $, извоювани от наградни фондове, а 95 точки от актива му в международната класация ще бъдат отнети.

Според обяснението в отчета английският тенисист е приел малко количество кокаин на 20 април, когато е бил в извънсъстезателен интервал. След това е поставил остатъка в тоалетната си чантичка, преди да го изхвърли на идващия ден.

В чантичката Евънс държал таблетки, които позволено е приемал с лекарско наставление. Той ги е приемал постоянно от 20 до 24 април, когато е дал позитивната проба за кокаин.

Експертът, който е защитавал британеца - Паскал Канц, е обяснил, че количеството вещество в тестът му е било сред 1 и 3 мг. По думите му това значи, че кокаинът е признат не по-рано от 24 часа преди тестването и че то е несъвместимо с преднамерена приложимост за възстановяване на представянето му.

Експертът на ITF - проф. Марсиал Соги, е приел доводите. Затова наказването на Евънс е 12 месеца вместо евентуалните четири години при нарушение на антидопинговите правила.

През 2009 година Ришар Гаске се отърва с наказване от едвам 10 седмици за приложимост на кокаин. Тогава интернационалната федерация одобри обяснението на френския тенисист, че опиатът е попаднал в тялото му, до момента в който се е целувал с жена в нощен клуб.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР