Британският принц Уилям и съпругата му Кейт започнаха от Варшава

...
Британският принц Уилям и съпругата му Кейт започнаха от Варшава
Коментари Харесай

Принц Уилям и съпругата му Кейт пристигнаха на посещение в Полша

Британският принц Уилям и брачната половинка му Кейт започнаха от Варшава своето петдневно посещаване в Полша и Германия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Херцогът и херцогинята на Кембридж дойдоха този следобяд в полската столица Варшава дружно със своите деца - принц Джордж, който в събота става на 4 годинки, и 2-годишната принцеса Шарлот. Това е първото публично посещаване на двойката в Полша и Германия - предходната година Уилям беше в Германия самичък, сподели представител на двореца Кенсингтън. Целта на визитата е да се подчертаят другарските връзки на Англия с Европейски Съюз в миг, в който тя договаря за овакантяване на съюза.

След като дойдоха на летището във Варшава, Уилям и Кейт и техните деца бяха откарани в полския президентски замък за среща и късен обяд с полския президент Анджей Дуда и неговата брачна половинка Агата. Британското знатно семейство бе разведено и из градините на двореца, пред който се беше събрало голям брой, развяващо знамената на Полша и на Англия. Когато Уилям и Кейт излязоха за малко с домакините да се разходят през президентския замък, множеството стартира да скандира и да им прави фотоси.

Кралската двойка ще посети по-късно през днешния ден Музея на Варшавското въстание, където ще има среща и с ветерани от Втората международна война. Знатните персони ще имат през днешния ден и срещи с представители на полски компании и на английски компании в Полша. Тази вечер принц Уилям ще произнесе тирада по време на банкет в историческия парк Лаженки. Предвижда се на следващия ден Кейт и Уилям да пътуват до Гданск, с цел да посетят някогашен нацистки концентрационен лагер, да участват на градско тържество и да се срещнат с членове на полското придвижване "Солидарност ". В сряда те би трябвало да дойдат в Берлин. При визитата си в Германия двойката възнамерява да посети също по този начин Хайделберг и Хамбург.

При идването си през днешния ден във Варшава Кейт носеше бяло сако и пола на Александър Маккуин и държеше на ръце щерка си, принцеса Шарлот, облечена в розова рокля на цветя с късо ръкавче. Принц Чарлз бе с черен костюм, а принц Джордж с къси панталонки и риза с дълъг ръкав. Очаква се двете деца да провокират огромен интерес по време на това пътешестване, несъмнено от английската преса като "офанзива на чара ", целяща да смекчи английската дипломация за Брекзита, отбелязва АП. В двореца Белведере във Варшава, в който ще нощуват Уилям и Кейт и техните деца, към този момент е обособена детска площадка с играчки на нея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР