Британският премиер Тереза ​​Мей от днес обмисля възможен четвърти опит

...
Британският премиер Тереза ​​Мей от днес обмисля възможен четвърти опит
Коментари Харесай

Мей гледа към четвърти опит за Брекзит сделка

Британският министър председател Тереза ​​Мей от през днешния ден обмисля вероятен четвърти опит за подписване на съглашение за Брекзит посредством Народното събрание, оповестява Агенция Франс Прес.

Депутатите в петък отхвърлиха договорката за май, въпреки и със доста по-ниска разлика от предходните два случая през януари и март. " Ние имаме вяра, че най-хубавият метод да се почете референдумът е да се реализира договорката ", съобщи ръководителят на консервативната партия Брандън Луис.

Отбелязвайки възходящата поддръжка за договорката си, макар провалянето, представителят на Мей съобщи пред кореспонденти: " Най-малкото вървим в вярната посока ".

Депутатите би трябвало да се съберат още веднъж в понеделник, с цел да обсъдят вероятни промени в договорката, които да подсигуряват, че тя ще бъде призната, в това число поддръжка за по-тесни стопански връзки с Европейския съюз след напускането на Англия.

Правителството се опълчва на преразглеждането на своята тактика за Брекзит и Мей уточни в петък, че всевъзможни разновидности въпреки всичко ще изискват първо поддръжка от Народното събрание за съглашението за отдръпване.

Споразумението дава опция за дълъг временен интервал, който краткотрайно ще резервира статуквото, с цел да даде опция на жителите и компаниите да се приспособяват към бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз.

Три години откакто Англия гласоподава за овакантяване на Европейски Съюз в исторически референдум, процесът е блокиран от проблеми сред държавното управление и Народното събрание.

Хиляди протестиращи, се събраха пред Народното събрание в петък и упрекнаха обвинят депутатите, че са предали Брекзит, като са го отсрочили.

Поддръжниците на Брекзит в партията на Мей се опълчват на договорката, тъй като считат, че тя не стига задоволително надалеч в спирането на връзките с Брюксел, до момента в който искащите оставане са за по-тесни връзки с Европейски Съюз, като Норвегия или Швейцария, а някои биха предпочели Брекзит да бъде изцяло спрян.

Консерваторът народен представител Ники Морган, някогашен министър на кабинета, разяснява радио БиБиСи, че държавно управление на националното единение може да бъде належащо, с цел да прекъсне безизходицата. " Имаше интервали в нашата история, когато имахме държавни управления на националното единение или коалиция за един доста характерен въпрос ", изяснява тя.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз в петък, дълго чаканият 29 март - " Ден на независимостта ", само че с парализата в Народното събрание Мей изиска предходната седмица от европейските водачи пролонгация с още малко време.

Сега тя е изправена пред нуждата да изясни какво се случва по-късно, откакто ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск разгласи среща на високо ниво в Брюксел на 10-ти април.

Европейски Съюз дефинира краен период, 12-ти април за решение, с два евентуални разновидности: Англия въобще не подписва договорка или се съгласява с дълготрайно удължение, с цел да даде време за нов метод.

Премиерът съобщи, че ще бъде " недопустимо " гласоподавателите да вземат участие в изборите за Европейски парламент през май.

Депутатите неведнъж са отхвърляли резултата " без договорка ", страхувайки се от злополука, в случай че Англия приключи връзките с най-близкия си търговски сътрудник без проект. Това обаче остава правна алтернатива по дифолт. След гласуването, ирландският министър председател Лео Варадкар разяснява, че това е " възходяща опция ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР