Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде

...
Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде
Коментари Харесай

Великобритания обвини Русия за отравянето на шпионина Сергей Скрипал

Британският министър председател Тереза Мей съобщи в Народното събрание, че е прекомерно евентуално Русия да е виновна за отравянето на някогашния полковник от ГРУ Сергей Скрипал.

Използваното против Скрипал и щерка му Юлия бойно нервнопаралитично вещество е от боен вид и се създава в Русия, сподели Мей и дефинира период до на следващия ден вечер на Москва да даде пояснение на Организацията за възбрана на химически оръжия.

Мей заяви, че съветският дипломат в Лондон е бил извикан за пояснение за наличието във Англия на това бойно отровно вещество, известно като " Новичок ".

Британският министър председател даде обещание да разиска с Народното събрание вероятни ответни ограничения против Русия, " в случай че няма задоволителен отговор ".

Има единствено две вероятни пояснения за наличието на бойното отровно вещество " Новичок " - че е бил употребявано директно от съветската страна или че Русия губи надзор над запасите си от това вещество и е позволила то да попадне в непознати ръце, сподели Мей.

" Няма да допуснем подобен дръзновен опит да бъдат убити почтени цивилни на наша земя ", съобщи тя и добави, че в случай че се потвърди виновност на Москва в това нахлуване, държавното управление й ще го одобри като " противозаконна приложимост на мощ от Русия ".

Захарова: Цирково шоу в английския парламент

Тази вечер Русия отговори на изявлението на премиера Мей.

" Това е цирково шоу в английския парламент. Изводът е явен: това е следващата информационно-политическа акция, учредена на провокация ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Скрипал и щерка му не престават да са в болница с заплаха за живота, откакто бяха открити в безсъзнание на скамейка в град Солсбъри на 4 март.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР