Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери
Коментари Харесай

Тереза Мей ще иска още отстъпки от ЕС за твърдата граница в Ирландия

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че ще опита да откри излаз от задънената улица със договорката за Брекзит, като изиска още отстъпки от Европейския съюз за авариен проект за отбягване на твърда граница в Ирландия. Тя отхвърли апелите за отсрочване на излизането от Европейски Съюз и сподели, че нейният " План Б " е да бъдат импортирани промени в противоречивата мярка за границата сред Северна Ирландия и Република Ирландия.

Големите упования за " План Б " за Брекзит не се сбъднаха. Британският министър председател разгласи единствено, че ще постави старания да прокара в Народното събрание контрактуваната от нея договорка с Брюксел. Тереза Мей продължава с диалозите със съпартийците си и от опозицията.

Единствената гаранция да няма Брекзит без договорка е Народното събрание да утвърди актуалното съглашение, безапелационна беше Тереза Мей в речта си пред английските депутати.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Единствената опция е да се анулира Член 50 от Лисабонския контракт, което би означавало оставане в Европейския съюз, само че ще е срещу волята на английския народ и резултата от референдума.
За следващ път Тереза Мей се разгласи срещу провеждането на втори референдум.
Тереза Мей, министър председател на Англия: Опасявам се, че провеждането на втори референдум ще се трансформира в тежък казус със обилни последствия за това по какъв начин организираме референдумите в страната.
Тереза Мей съобщи, че ще бъде " по-гъвкава ", ще извърши настояването на опозиционната Лейбъристка партия за гарантиране на правата на служащите и ще откри метод да успокои напрежението, подбудено от уговорката да няма връщане на твърда ирландска граница.

Британският министър председател отхвърли изказванията, че ще има изменение на Споразумението от Разпети петък, с което Лондон се ангажира да не възвръща физическата граница на остров Ирландия.

Мей разгласи също,че европейците, които аплайват за статут на уседналост във Англия, няма да заплащат първичната планувана такса от 65 лири.

Кандидатстването за статут на уседналост визира всички европейци, които до 29 март тази година са почнали да живеят, работят или учат на територията на Обединеното кралство. То ще им даде право да останат в страната и след Брекзит, до момента в който са прекарали в нея нужните пет години, с цел да получат право на непрекъснато престояване.
 Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на съмнение Правителството на Тереза Мей оцеля след вота на съмнение
Правителството на Тереза Мей оцеля при вота на съмнение! В поддръжка на консервативното държавно управление гласоподаваха 325 депутати, срещу - 306. Минути след...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР