Британският премиер Тереза Мей увери, че Лондон и Брюксел са

...
Британският премиер Тереза Мей увери, че Лондон и Брюксел са
Коментари Харесай

Тереза Мей увери, че Лондон и Брюксел са все по-близо до споразумение за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей увери, че Лондон и Брюксел са все по-близо до съглашение за Брекзит, макар компликациите по договарянията. В тирада, отдадена на вижданията й за бъдещето на страната след напускането, тя призна, че нито Англия, нито Европейски Съюз ще получат всичко, което желаят от договорката за развода.

Мей напомни част от първата си тирада като министър-председател и акцентира върху това, че държавното управление продължава да работи в полза на всички, а освен на богатите и привилегированите. Преходен интервал ще има, само че той би трябвало да бъде ясно стеснен във времето.

Тереза Мей не скри, че следва сложен интервал за страната ѝ във връзка с стопанската система и износа на артикули, както и анулацията на европейското право.

В смешен за присъстващите публицисти миг, Мей се обърка и съобщи, че ще упорстват за граница с Ирландия. Именно въпросът за бъдещето на границата и единството на Обединеното кралство, бяха измежду акцентите в изявлението ѝ.

Тереза Мей, министър председател на Англия: Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да избегнем връщането на границата сред Ирландия и Северна Ирландия. Трябва да реализираме съглашение и за митниците. Англия напуща Митническия съюз, само че Европейски Съюз има съглашения за него с редица трети страни. Не можем просто да се съгласим на същите условия, тъй като това би означавало да имаме по-малко права, в сравнение с в този момент даже и по въпросите за английската външна търговия. Няма да допуснем някой да се пробва да наруши единството на Обединеното кралство. Ние не желаеме да имаме граница с Ирландия, само че и не можем да се намесим в решението на Европейски Съюз, в случай че Брюксел упорства да има такава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР