Британският премиер Тереза Мей се присъедини към оцелели, роднини на

...
Британският премиер Тереза Мей се присъедини към оцелели, роднини на
Коментари Харесай

1 година след атентата на Лондон Бридж заплахата отново е на дневен ред

Британският министър председател Тереза Мей се причисли към оживели, родственици на жертви и спасители във възпоменателна работа във връзка първата годишнина от нападенията на Лондонския мост , съобщи Асошиейтед прес.
 
Осем души бяха убити, а близо 50 - ранени, когато трима почитатели на " Ислямска страна " прегазиха с камионетка пешеходци на " Лъндън бридж ", а по-късно нападнаха с ножове хора в питейни заведения и заведения за хранене в близкия пазар " Бороу маркет ". Тримата нападатели бяха убити от полицията.
 
Атаките бяха осъществени две седмици след бомбен атентат на концерт на певицата Ариана Гранде в " Манчестър арина ", в който починаха 22 души.
 
Над 700 души се събраха през днешния ден в катедралата в Саутуорк, сред " Лъндън бридж " и " Бороу маркет " на южния бряг на река Темза.
 Лондон БГНЕС-->
" Любовта е по-силна от омразата . Светлината е по-силна от мрака. Животът е по-силен от гибелта. Това беше правилно преди година и продължава да е правилно през днешния ден ", съобщи деканът на катедралата Андрю Нън.
 
В изказване на английския министър председател Тереза Мей се отдава респект към смелостта на избавителните екипи и на елементарни жители като испанеца Игнасио Ечеверия, който се опита да препъне нападателите със скейтборда си и беше погубен.
 
Фактът, че седем от осемте жертви са чужденци - от Франция, Испания, Австралия и Канада - " е отражение на нашата велика космополитна столица, чиято сила и полезности събират хора от целия свят, и трагично увещание, че опасността от тероризма трансферира границите и влияе на всички ни ", съобщи Мей.
 Лондон БГНЕС
" Решимостта ни да сме твърди и да преодолеем тази опасност дружно в никакъв случай не е била по-силна ", добави Мей.
 
В момента нивото на терористична опасност във Англия е на втора по височина степен от общо пет, което значи, че има огромна възможност от ново нахлуване.
 
Според държавното управление се чака опасността от ислямистки тероризъм да се задържи на това високо равнище още най-малко две години и е допустимо да нарасне в допълнение, а също така се усилва опасността от крайнодясно принуждение. Вътрешният министър Саджид Джавид съобщи, че ще назначи още 2000 души в силите на реда за битка с тези закани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР