Британският премиер Тереза Мей разглежда вариант за подписване на споразумение

...
Британският премиер Тереза Мей разглежда вариант за подписване на споразумение
Коментари Харесай

След Брекзит Тереза Мей иска споразумение за асоцииране с ЕС

Британският министър председател Тереза Мей преглежда вид за сключване на съглашение за асоцииране с Европейски Съюз след Брекзит. Това разкрива английският в. "Дейли телеграф ".

Новината идва след серия от кавги на „ Даунинг стрийт “ 10 и в навечерието на плануваните за четвъртък основни локални избори.

Британският финансов министър Филип Хамънд и английският министър на Брезкит Дейвид Дейвис били отворени към концепцията на Мей. Критици пък считат, че съглашението за асоцииране ще трансформира Англия в "подчинена " на решенията на Европа.

Същевременно Камарата на лордовете на английския парламент одобри изменение в плана на закона за Брекзит, даващо на Народното събрание правото да попречи на държавното управление да напусне Европейски Съюз, в случай че не е реализирано съглашение с Брюксел. Предложението бе признато с 335 гласа "за " против 244 гласа "против ". В идните седмици текстът ще се дебатира в Камарата на общините, където Мей има нежно болшинство.

Досега държавното управление на Мей бе казвало, че ще остави Народното събрание да се произнесе по съглашението за развода с Брюксел. Но в случай че той го отхвърли, то единствената оставаща алтернатива е излизане от Европейски Съюз без контракт - вероятност, която тормози бизнеса. Сега съгласно изменението парламентаристите ще имат опция да предложат нови договаряния с Брюксел при неналичието на съглашение, или даже може да решат страната да остане в Европейски Съюз, сподели лордът реакционер Дъглас Мартин Хог, един от вносителите на смяната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР