Британският премиер Тереза Мей призова министрите си да са обединени

...
Британският премиер Тереза Мей призова министрите си да са обединени
Коментари Харесай

След оставките: Тереза Мей призова министрите си да бъдат обединени

Британският министър председател Тереза Мей прикани министрите си да са обединени след двете оставки - на външния министър Борис Джонсън и на министъра за Брекзит Дейвид Дейвис.По-добре обединени, в сравнение с Джеръми Корбин на власт, сподели Мей, имайки поради водача на опозиционните лейбъристи. Мей дефинира новите министри - първи посланик става някогашният министър на опазването на здравето Джеръми Хънт, а за Брекзит ще дава отговор Доминик Рааб, уверен евроскептик.

 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Джеръми Хънт, който поема външните работи на Обединеното кралство, е считан за правилен човек на Мей. Може да промени салдото в кабинета по въпроса за Брекзит.
Джеръми Хънт, външен министър на Англия: Сега е време, когато светът гледа най-много какъв вид страна ще бъдем откакто излезем от Европейския съюз.Това, което желая да кажа е, че Англия ще бъде постоянен съдружник, страна, която отстоява полезностите, които са значими за народа и ще бъде мощен и убеден глас.
Доминик Рааб е 44-годишен, име черен колан по карате и по обучение е правист. Той стана министър за Брекзит, макар догатките, че е в хладни връзки с премиера.

Доминик Рааб, държавен секретар по Брекзит: Искаме най-хубавата договорка с нашите европейски другари и сътрудници, само че се готвим и за липса на договорка, при положение, че нашият дух на прагматизъм и компромисност не срещне взаимност.
Тереза Мей се пробва да резервира единството на своята Консервативна партия и двете оставки значат, че тя ще завоюва борбата против фанатичните последователи на така наречен твърдо овакантяване на Европейски Съюз. Това написа близкият до опозицията вестник " Гардиън ". Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР