Британският премиер Тереза Мей настоя, че Великобритания ще напусне митническия

...
Британският премиер Тереза Мей настоя, че Великобритания ще напусне митническия
Коментари Харесай

Премиерът Тереза Мей призова ЕС да обмисли сериозно предложенията й за бъдещите отношения



Британският министър председател Тереза Мей настоя, че Англия ще напусне митническия съюз и общия пазар като резервира " близки връзки " с Европейски Съюз след Брекзит.

Информирайки депутатите в Народното събрание за хода на договарянията, Мей насочи и апел към Европейски Съюз да обмисли " съществено " нейните оферти за бъдещите връзки, които ще бъдат оповестени идната седмица.

По-рано денем стана известно, че Тереза Мей е подготвила трети модел по въпроса с митническия съюз, който ще бъде разискван от министрите в петък в лятната резиденция на премиера.

 Снимка Междувременно външният министър Борис Джонсън отбрани правото на депутатите да показват тяхното мнение. В обществената мрежа " Туитър " Джонсън отбрани съидейника му " брекзитиър " Джейкъб Рийъс-Мог, който заплаши Тереза Мей с протест, в случай че не контракти обещания от нея вид Брекзит. Джонсън написа, че Мог е " кардинален и предан на работата си народен представител ".

Тереза Мей се надява да преодолее разликите в кабинета по Брекзит, с цел да може държавното управление да излезе с ясна позиция в договарянията за бъдещите връзки сред Обединеното кралство и Европейски Съюз след Брекзит, който би трябвало да се случи на 29 март 2019 година. По отношение на нейните проекти тя съобщи, че се надява нейните визии за бъдещите връзки да разрешат " същинските разлики " по въпроса с ирландската граница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР