Британският премиер Тереза Мей даде официално шанс на парламента да

...
Британският премиер Тереза Мей даде официално шанс на парламента да
Коментари Харесай

Тереза Мей дава шанс на парламента да отложи Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей даде публично късмет на Народното събрание да отсрочи Брекзит. Това може да се случи на 14 март, в случай че на 12 и 13 март депутатите първо още веднъж отхвърлят нейното съглашение с Европейски Съюз, а по-късно решат, че Обединеното кралство няма да напуща Съюза без договорка.

 © БГНЕС
С обещанието си да даде тази опция на депутатите Тереза Мей се надява да ги убеди на плануваното за на следващия ден гласоподаване да не лишават от държавното управление самодейността по процеса на овакантяване на Европейския съюз.
Тереза Мей, министър-председател на Англия: Ако Народното събрание, откакто е отхвърлил контрактуваното с Европейския съюз съглашение, отхвърли и овакантяване на 29 март без съглашение и политическа декларация за бъдещите връзки, на 14 март държавното управление ще се допита до Народното събрание дали да желаяме малко удължение на действието на член 50.
Това удължение не трябва да е по-дълго от края на юни, предизвести Мей. Защото другояче в качеството си на към момента членка на Евросъюза Англия ще би трябвало да излъчи евродепутати през май, с цел да има представители в Европарламента, когато той се конституира през юли. Премиерът заявява, че приоритет за нея остава смяна на съглашението с Брюксел. Лидерът на лейбъристката съпротива Джеръми Корбин настоя, в случай че съглашението на Мей въпреки всичко бъде утвърдено от Народното събрание, то да бъде подложено и на референдум.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР