Британският премиер Тереза Мей беше предупредена, че около 40 членове

...
Британският премиер Тереза Мей беше предупредена, че около 40 членове
Коментари Харесай

В британския кабинет обмислят оставки, ако Мей не им позволи да блокират вариант за Брекзит без сделка

Британският министър председател Тереза Мей беше предизвестена, че към 40 членове на кабинета могат да подадат оставки, в случай че тя откаже да им разреши да гласоподават по проект, който ще блокира разновидността „ Брекзит без договорка “ през март.

Министърът на пенсиите и трудовата претовареност Амбър Ръд осведоми Даунинг стрийт, че ще последва всеобщото овакантяване на членове на държавното управление, в случай че не им бъде разрешено да поддържат импортирана корекция, която ще докара до удължение на действието на член 50 от Лисабонския контракт, в случай че договорка по Брекзит не бъде реализирана през идващите седмици. Поправката, импортирана от Ивет Купър от Лейбъристката партия и някогашните заместник-министри от Консервативната партия сър Оливър Летуин и Ник Боулс, ще бъде разисквана през седмицата и гласувана в Камарата на общините на 29 януари.

Кабинетът на Тереза Мей е мощно разлъчен по въпроса за Брекзит. Проевропейски министри като Амбър Ръд, министърът на финансите Филип Хамънд и министърът на стопанската система Грег Кларк я приканват да изключи излизането без договорка и да следва тактика за по-мек Брекзит. Ако поправката бъде утвърдена, това ще принуди държавното управление да изиска от Брюксел да отсрочи Брекзит до края на годината, в случай че няма договорка до края на февруари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР