Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Лондон обяви нови инвестиции в отбраната в размер на пет милиарда лири

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, заяви, че в подтекста на " нови закани от страна на Русия и Китай " Обединеното кралство ще влага в защитата си пет милиарда лири (5,6 милиарда евро) в допълнение, съобщи Франс прес.

Според официално съобщение от кабинета, представящо актуализация на държавния " стратегически обзор " в отбранителната сфера, спомагателните пет милиарда лири ще бъдат отпуснати на министерството на защитата през идващите две години.

Замисълът е " да се възстановят и усилят запасите от муниции, да се модернизира (базата за) английските нуклеарни действия и да се финансира идващият стадий от програмата за подводници АУКУС ".

Британска парламентарна комисия предизвести предходната седмица, че запасите от муниции в кралството са рисково дребни, което съгласно нея заплашва националната сигурност; сходни опасения изрази през януари и военният министър Бен Уолъс.

" В миг, когато светът става по-нестабилен и конкуренцията сред страните – по-интензивна, Обединеното кралство би трябвало да има подготвеност да устои ", уточни Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир,, представен в официалното съобщение.

" Чрез дълготрайни вложения в нашите въоръжени сили ще сме подготвени да отвърнем на днешните и на утрешните провокации ", сподели Сунак, който стартира посещаване в Съединени американски щати, където се чака да бъде подписано съглашение за подводниците АУКУС с Австралия и Съединени американски щати – невиждано съдействие, ориентирано против Китай, написа Българска телеграфна агенция.

В официалното съобщение се прецизира, че Обединеното кралство е решило да обнови своя " стратегически обзор " на защитата " за да отвърне на появяващите се геополитически закани, противозаконното навлизане на Русия в Украйна, икономическата насила от страна на Китай и засилената конкуренция сред страните ".

Премиерът Сунак също така е изразил блян " в дълготраен проект разноските за защита да се усилят на 2,5 % от Брутният вътрешен продукт ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР