Британският премиер Риши Сунак се подготвя да обяви голяма газова

...
Британският премиер Риши Сунак се подготвя да обяви голяма газова
Коментари Харесай

Лондон се готви да обяви газова сделка със САЩ след срещата на високо равнище за климата

Британският министър председател Риши Сунак се приготвя да разгласи огромна газова договорка със Съединени американски щати след срещата на високо ниво за климатичните промени КОП27, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция, базирайки се на английския вестник " Телеграф ".

Разговорите за " енергийно партньорство за сигурност " са в финален стадий и Съединени американски щати имат намерение да продадат на Англия към 10 милиарда кубически метра полутечен природен газ през идната година, написа още изданието. " Телеграф " прибавя, че се чака договорката да бъде подписана до една или две седмици.

Англия от месеци води договаряния с страни снабдители на газ, в това число Катар и Норвегия, с вярата да избегне дефицит на сила, който би довел до прекъсвания на тока през зимата. Според в. " Дейли телеграф " доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати са били обсъждани с президента на Съединени американски щати Джо Байдън персонално от предшественичката на Сунак на премиерския пост Лиз Тръс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР